De koperen tsjettel

Friese amateur bierbrouwvereniging

Activiteiten

Agenda

 

Clubactiviteiten

☆ 13 december 2019 – Clubkampioenschap cat. C en D bieren

☆ 10 januari 2020 – Clubavond

☆ 14 februari 2020 – Clubavond met algemene ledenvergadering

☆ 13 maart 2020 – Clubavond met o.a. keuren van ons zelfgebrouwen clubbier

☆ 18 april 2020 – Studiereis

☆ 8 mei – Clubkampioenschappen cat. A en B bieren

☆ 20 juni 2020 – Club BBQ

En verder de moeite waard

☆ 14 maart 2020 – Het Noordelijk Lentebierenfestival in de Harmonie in Leeuwarden. Hier wordt de uitslag bekend gemaakt van het Fries kampioenschap amateurbierbrouwen 2020.

☆ Datum in 2020 nog onbekend – Finale ONK in Amsterdam (ABV De Bierkaai)

 

Voorbije activiteiten

Zaterdag 13 april 2019
De jaarlijkse studiereis ging dit keer naar brouwerijen dichterbij, in Groningen. We waren erg onder de indruk van de brouwerij van Toon van den Broek in Midwolde waar bijzondere Geuzen worden gemaakt. In Groningen bezochten we Brouwerij Martinus in een mooi industrieeel pand in de binnenstad en de grote Brax brouwerij aan de Friesestraatweg.

Vrijdag 8 maart 2019
Clubbier proeven. Zestien leden hadden thuis op basis van standaard recept en ingredienten thuis een Bruin Belgisch Abdijbier gebrouwen, de bieren waren verrassend verschillend.

Vrijdag 11 januari 2019 
Lezing door ons oud-lid en gistwetenschapper. Interessante informatie over DNA-onderzoek aan gist met onder andere het inbouwen van hoparoma’s in gist-DNA. De presentatie eindigde met praktische tips voor brouwers.

Zaterdag 9 juni 2018
Een weer geslaagde Club BBQ.

Zaterdag 21 april 2018
De jaarlijkse studiereis voerde deze keer naar drie interessante brouwerijen in Brabant. We bezochten de brouwerijen Bourgognekruis in Oosterhout, Pimpelmeesch in Chaam en Van Kollenburg in Den Bosch. Meerdere clubleden vonden dit onze leukste clubexcursie ooit.

 

Verslagen clubavond

Clubkampioenschap zomerbieren 2020

Zaterdag 9 mei zijn de clubkampioenschappen gehouden. Normaal gesproken is de wedstrijd op de clubavond, maar deze zijn vanwege de coronacrises afgelast. Daarom hebben nu de keurmeesters van de vereniging Timo en Hans de bieren beoordeeld. Het niveau was prima en er...