Open Fries Kampioenschap Amateurbierbrouwen 2022

OFK 2022

 Friese bierbrouwvereniging De Koperen Tsjettel bestaat dit jaar 25 jaar. Dit is reden om een mooie wedstrijd te organiseren:

Open Fries Kampioenschap Amateurbierbrouwen

In de afgelopen zomers zijn er al een poos geen wedstrijden georganiseerd. In 2020 en 2021 is er geen ONK georganiseerd, omdat de Covid restricties dat helaas onmogelijk maakten. Dit jaar is helaas de organisatie van het ONK eveneens niet van de grond gekomen. Met deze wedstrijd willen wij in een grote behoefte voorzien.

Op het spel staat eeuwige roem om Fries Kampioen Amateurbierbrouwen te worden, een leuke herinnering en een bescheiden geldbedrag.

De wedstrijd en aanmelden

  • Er kunnen maximaal 150 bieren worden ingezonden.
  • Je kunt je  HIER INSCHRIJVEN.
  • Ingestuurd kan worden in de Klassen A,B,C,D en de Vrije Klasse.
  • Bij een inschrijving in de Vrije Klasse moet ook een logboekformulier worden meegezonden. Dit logboekformulier Klasse V kun je hier downloaden.
  • Op de wedstrijd is het Reglement Keuringen “Open Wedstrijden” van toepassing. Dit reglement kun je hier downloaden.
  • De ingezonden bieren worden gekeurd door keurmeesters van het BKG. De kosten bedragen 7,50 euro per inschrijving en moeten bij inschrijving worden voldaan.

Inzenden

Eenmaal ingeschreven, moet je zelf per inschrijving 3 flesjes per post of koerier naar ons opsturen. Daar kun je al meteen mee beginnen. De inzendingen moeten uiterlijk 4 juni bij ons afgeleverd zijn. Daarna stuurt de organisatie de flesjes naar de keurmeesters. Je kunt de bieren opsturen naar:

De Koperen Tsjettel
Tsjebbe Claaszstrjitte 4
8629 RZ Scharnegoutum

Hoe kom ik aan een goede doos om de bieren te verzenden?

Er zijn hier meer wegen die naar Rome leiden, je zou bijvoorbeeld (samen met vrienden) bieren kunnen bestellen bij bijvoorbeeld mitra.nl, hopt.nl, topbieren.nl, beerstore.nl of iets dergelijks. De bestelde bieren ga je op een ander moment degusteren, de doos kun je gebruiken om je inzendingen aan ons op te sturen. Wellicht kun je de doos samen met brouwvrienden vullen en zo de verzendkosten delen.

De wedstrijd en het feest

5 juni stuurt de organisatie de inzendingen naar de keurmeesters die dan 10 dagen hebben om de bieren te keuren. Andere keurmeesters keuren de 30 beste bieren op 25 juni nogmaals. Zo beoordelen zij wie de winnaar en de nummers twee en drie wordt. Op het feest na de wedstrijd worden de prijzen uitgereikt. O ja, je moet de prijs wel zelf komen ophalen!

Locatie

Het laatste deel van de keuring en de prijsuitreiking is in Brouwerij Bjuster in Grou.

Brouwerij Bjuster
Raadhuisstraat 9
9001 AG Grou
www.brouwerijbjuster.nl

Grou is goed bereikbaar per trein, het NS station is op ongeveer 15 minuten lopen van de brouwerij.

Programma 25 juni

14:00 uur: Brouwerij en proeflokaal open.
14:30 uur: Rondleiding brouwerij of workshop afwijkingen ruiken en proeven.
15:00 uur: Rondleiding brouwerij of workshop afwijkingen ruiken en proeven.
16:15 uur: Uitslag wedstrijd en prijsuitreiking.
17:00 uur: Biertje drinken en napraten.
19:00 uur: Einde van het feestje.

Lustrumbier

De Koperen Tsjettel heeft om het 25 jarig bestaan te vieren een bier laten brouwen. Het KPTSJ Goud Blond is uiteraard op 25 juni te proeven en als souvenir mee naar huis te nemen.

Tot ziens op 25 juni in Grou.