Laden...

CO2 en bottelsuiker

Het gewenste koolzuurgehalte van je bier instellen

Vul de temperatuur in van het bier tijdens/na de vergisting (A) en het gewenste koolzuurgehalte in het afgevulde bier (B). De laatste waarde kun je halen uit Brouwvisie of boekjes met bierrecepten. Je kunt dan aan ieder flesje de juiste hoeveelheid (opgeloste) suiker toevoegen met een spuitje. Vul daartoe het volume van de spuit in (C), het aantal flesjes dat je wilt afvullen (D) en de inhoud van het flesje (E) en je krijgt de hoeveelheid suiker en de hoeveelheid water die je moet gebruiken voor de suikeroplossing. De berekende hoeveelheden zijn 15 % teveel (dus 115 % van wat je nodig hebt).
Zie ook het toelichtende artikeltje wat Fons Michielsen hierover schreef.

A Temperatuur bier (0-30°C en in hele graden)
B Gewenst CO2
C Volume spuit
D Aantal flesjes
E Volume per flesje
CO2 calculator (controle achteraf)

Meet de koolzuurdruk in je flesje bier en de temperatuur van het bier tijdens de meting. Voer beide waarden in en je krijgt het gehalte aan koolzuur in volume% en gewichts%. Vergelijk dit met de gewenste waarde.

Druk
Temperatuur