Laden...

Leer bierbrouwen!

Als u een liefhebber bent geworden van speciaalbier, is vast wel eens de gedachte opgekomen; 'zou ik dat zelf ook niet kunnen'. En inderdaad; zo moeilijk is het helemaal niet. Met beperkte middelen kunt u zelf in de keuken, badkamer of garage redelijk eenvoudig een goed smakend bier maken. Het beste kunt u beginnen met een zogenaamd bierpakket. Dit is een blik met moutextract (een soort siroop van mout), waarin reeds alle eerste stappen van het brouwproces zijn voorbereid. Deze siroop oplossen in water, gist erbij en na verloop van tijd wordt het bier.
Dat je op deze manier een prima bier kunt brouwen, bewees één van onze nieuwe leden. In december 2007 won hij de onderlinge clubwedstrijd met een bier gemaakt uit een 'bierpakket'.

In het verleden werden wel brouwcursussen door onze vereniging georganiseerd. Hier bestaan momenteel geen plannen voor. Wel zijn de leden van De Koperen Tsjettel altijd bereid om gasten te ontvangen op een dag dat er gebrouwen wordt. Onze secretaris kan u alles vertellen over de mogelijkheden.
Neem eventueel contact op: secretaris@dekoperentsjettel.nl

Op de website van het LABO (Landelijk Amateur Brierbrouwers Overleg) was een goed cursusboek 'Cursus bierbrouwen voor beginners' in PDF formaat te downloaden; helaas bestaat het LABO niet meer en vervalt deze mogelijkheid. Op het internet zijn diverse bronnen aan te boren met goede informatie. Kijk bijvoorbeeld op: http://www.hobbybrouwen.nl