Laden...

Activiteiten

Op deze pagina een kort overzicht van voorbije en aankomende activiteiten rondom De Koperen Tsjettel. Volg de hyperlinks voor uitgebreidere informatie.

Zaterdag 22 juni 2019: Club BBQ te Heerenveen, uitsluitend voor leden.

Zaterdag 25 mei 2019: Open Fries Kampioenschap voor amateurbrouwers.
!!!  Helaas kan dit kampioenschap geen doorgang vinden !!!
Wegens te weinig belangstelling gaat het OFK niet door.

 

Voor verdere aankomende activiteiten, zie onder clubavonden.

Voorbije activiteiten

Zaterdag 13 april 2019: De studiereis 2019 voerde langs drie brouwerijen in het Groninger land: 
ochtend:            Brouwerij Toon van den Broek  (https://brouwerijvandenbroek.com) te Midwolde (Twee koperen open brouwketels, die met houtovens gestookt worden).
middag:             Brouwerij Martinus (http://www.brouwerijmartinus.nl) te Groningen
middag:             Bax bier (http://baxbier.com) te Groningen.
Afsluitend was er een diner in Restaurant Kleine Moghul eveneens te Groningen

Zaterdag 21 april 2018: De jaarlijkse (zeer geslaagde!) studiereis voerde deze keer naar drie interessante brouwerijen in Brabant. We bezochten Brouwerij Bourgognekruis te Oosterhout, brouwerij Pimpelmeesch te Chaam en brouwerij van Kollenburg te Den Bosch. Met een afsluitend diner in Bar le Duc eveneens te Den Bosch
Door meerdere clubleden werd dit uitstapje gewaardeerd als de leukste clubexcursie in het bestaan van onze vereniging

Zaterdag 8 april 2017: Jaarlijkse excursie van De Koperen Tsjettel. Jammer! Wegens gebrek aan belangstelling ging de excursie dit jaar niet door, volgend jaar maar weer beter.

Zaterdag 16 april 2016 vond de jaarlijkse studiereis van De Koperen Tsjettel, versie 2016, plaats.
Voor de eerste keer georganiseerd door onze nieuwe activiteitencommissie. De onderdelen van het programma waren: bezoek en rondleiding bij brouwerij De Kemphaan te Almere. Veel details en smeuïge anekdotes dankzij onze gastheer Lex Meeuwissen. Hierna pauze voor een biertje in ABT lokaal "De Boom" te Alkmaar.
Vervolgens als pièce de résistence werd nano-brouwerij "De Natte Cel" te Bovenkarspel aangedaan. Proeverij en veel verhalen en anekdotes door Jan v/d Lee. Die kan dit als geen ander

Zaterdag 17 april 2015 voerde de jaarlijkse studiereis van De Koperen Tsjettel (voor het eerst dit jaar per spoor, met een groepsabonement; handig en voordelig!!) langs een aantal highlights in Amsterdam: Het Arendsnest, welbekend: hier werden 6 Nederlandse bieren geproefd. Via een snacktent ging het naar het Proeflokaal van De Prael, waar een interessant verhaal over "de bierkaai"werd genoten, alsmede een viertal bieren. Vervolgens de Beertemple, en een eenvoudige doch voedzame maaltijd in De Bierfabriek

Zaterdag 14 maart 2015 gaf De Koperen Tsjettel acte de présence op het Pint Lentebierfestival in De Harmonie te Leeuwarden. Het was een zeer geanimeerde middag en dito avond. Een succes was de door Hans Warning geleide Dubbel blindproeverij, waar tegen betaling van 4 muntjes 4 dubbels blind geproefd konden worden. Wie alle vier goed kon benoemen verdiende daarmee zijn muntjes terug.

Op zaterdag 19 april 2014 ging de jaarlijkse studiereis langs de volgende brouwerijen:
- In de ochtend: brouwerij De Praght te Dronten
- In de voormiddag: brouwerij Rodenburg te Rha (olv Steve Gammage)
- Vervolgens brouwerij Hettinga te Zwolle
- Besloten werd met een diner in De Belgische Keizer te Zwolle

In december 2013 stond het Glazen Huis in het kader van de 3FM Serious Request actie in Leeuwarden. De Koperen Tsjettel liet een speciaal bier brouwen volgens een eigen recept uit de club, wat voor het goede doel verkocht is. Opbrengst bijna €7.000,00 !!!!!!!!!!!!!!

Op zaterdag 6 april 2013 was er de jaarlijkse studiereis van De Koperen Tsjettel:
- In de ochtend bezochten we 'T VOlen in Volendam.
- In de middag De Noord Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest, een nieuwe brouwerij.
- In de namiddag gingen we naar Jopen in Haarlem, waar we een presentatie kregen met een filmpje en proefden we ook hun bieren.